En iyi yayınevleri listesinde yer alan ve çizgisini hiçbir zaman bozmadan ilerleyen bu yayınevleri okurlara mükemmel kitaplar sunmaktadırlar. Ülkemizdeki yayınevi sayısı her geçen gün artarken kaliteli yayınevlerinin sayısı da her geçen gün azalmaktadır. Bu liste sayesinde en kaliteli yayın evlerini tanıyabilirsiniz.
İçindekiler
- 1. Remzi Kitabevi
- 2. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
- 3. Sel Yayıncılık
- 4. İthaki Yayınları
- 5. İletişim Yayınları
- 6. Ayrıntı Yayınları
- 7. Can Yayınları
- 8. Yapı Kredi Yayınları
- 9. Metis Yayınları
- 10. Doğan Kitap
- 11. Say Yayınları
- 12. Dost Kitabevi Yayınları
- 13. Bilgi Yayınevi
- 14. Pandora Kitabevi
- 15. Oğlak Yayıncılık
- En İyi Yayınevleri hakkında Sıkça Sorulan Sorular
1. Remzi Kitabevi
Remzi Bengi tarafından 1927 yılında kurulan yayınevi halen aktif olarak çalışmalarına devam etmektedir. Edebiyat dünyasına yeni adım atan birçok başarılı ismin kitabını yayınlayan Remzi Kitabevi, Beyazıt’ta küçük bir dükkanda faaliyet göstermeye başlamıştır. Yayınevinin yayınladığı ilk kitabı ise Ömer Seyffettin’in Yüksek Ökçeler adlı eseridir.
Türkçe içeriklerin dışında Remzi Kitabevi, latin alfabesine geçildikten sonra yabancı kaynakları Türkçe’ye çevirerek yayınlayan ilk yayınevlerindendir.
Ayrıca en iyi fondöten bilgilerine de bakabilirsiniz.
2. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
1956 yılında Hasan Ali Yücel tarafından kurulan Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları; Türkiye İş Bankası tarafından desteklenen bir kitabevidir. Türkiye’nin en büyük yayınevlerinden bir tanesi olan yayınevinin yayınlanan ilk kitabı Mustafa Kemal Atatürk’ün Zabit ve Kumandan ile Hasbihal adlı kitabı olmuştur. Yayınevi başta Atatürk’ün eserleri olmak üzere tarihimizi öne çıkartan coğrafi ve etnik eserleri bol miktarda yayınlamıştır. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları her geçen gün büyüyerek devam etmektedir. Şuanda toplam 21 farklı şubesi bulunan yayınevinin en fazla şubesi İstanbul’da olup 7 tanedir.
3. Sel Yayıncılık
İstanbul’da kurulup aktif olarak orada faaliyet gösteren yayınevi 1990’da kurulmuştur. Sel Yayıncılık, kurulduğu günden beri hem Türk Edebiyatı’ndan hem de Dünya Edebiyatı’ndan farklı eserleri dilimize kazandırarak kitapseverlerin okuma ihtiyacını karşılamaktadır.
Sel Yayıncılık, Nobel ödülü almış yazar John Steinbeck’in tüm eserlerinin telif haklarını almıştır ve halen kendi bünyesinde bulundurmaktadır.
4. İthaki Yayınları
1997 yılında kurulan İthaki yayınları özellikle fantastik ve bilim kurgu türlerini içermektedir. Yayınevi Boris Vian, Rilke, George Orwell, Aldous Huxley, Albert Camus, Louis Althusser, Jean Paul Sartre, Franz Kafka, Nietzsche, Cengiz Kapmaz, Mehmed Uzun ve Edgar Allen Poe gibi ünlü isimlerin eserlerini yayınlamıştır.
5. İletişim Yayınları
1980 yıllarında kurulan İletişim Yayınları kolektif olsa da resmi kurucusu Murat Belge’dir. Yayınevi kurulduğu günden beri demokratikleşme sorununa yönelik faaliyetlerde bulundu. Özellikle gazeteciliğe yönelik çok fazla sayıda içerik üretti.
İletim Yayınları, Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun tüm eserlerini, Cemil Meriç, Şerif Mardin ve Oğuz Atay gibi ünlü isimlerin de çoğu eserini yayınladı. Ayrıca Dünya Edebiyatı’ndan isimleri de yayınlayan İletişim Yayınları, raflarında Virginia Woolf, William Faulkner, Jorge Luis Borges, Nabokov, Dostoyevski ve Tolstoy gibi isimlerin eserlerine de yer verdi.
6. Ayrıntı Yayınları
“Bütün mesele görsel kültürün hakimiyetine rağmen okumaya seçecek insanlara ulaşmak” diyerekten kurulan Ayrıntı Yayınları 1988’de ortaya çıkmıştır. Sovyet Rusya’nın dağıldığı dönemlerde kurulan yayınevi dönemin hassasiyetini yansıtmaktadır. Gerek Türk Edebiyatı’ndan gerekse Dünya Edebiyatı’ndan en sevilen eserleri yayınlamıştır.
En iyi termal macun bilgilerine de bakabilirsiniz.
7. Can Yayınları
1981’de Erdal Öz tarafından kurulan yayınevi günümüzde çok geniş bir alana yayılmayı başarmıştır. Can Yayınları; Türk Edebiyatı, Çağdaş Dünya Edebiyatı, hikaye, roman ve biyografi gibi farklı türlerden eserleri yayınlamaktadır.
Can Yayınları, İtalya Kültür Bakanlığı tarafından verilen Çeviri Ödülleri kapsamında “Yılın Yayınevi” ödülünü ve European Design Awards 2016’da EDSilver ve EdBronze ödüllerini almıştır.
8. Yapı Kredi Yayınları
Yapı Kredi Bankası’nın desteğiyle 1944 yılında kurulan yayınevi çıkardığı Doğan Kardeş dergisiyle tanınmıştır. Türk Edebiyatı ve Çağadaş Dünya Edebiyatı konularında yayınlar yapan yayınevi özellikle şiir, öykü, biyografi, roman ve deneme türlerinde eserler yayınlamaktadır.
9. Metis Yayınları
En iyi yayınlevleri arasında yer alan Metis Yayınları; Müge Gürsoy, Semih Sökmen, Şahin Beygu, Reha Erdem ve Cüneyt Vardar tarafından 1981’de kurulmuştur. Kurulduğu günden beri çizgisini bozmadan ilerleyen yayınevi hala aktif olarak çalışmaktadır. Her yıl düzenli olarak cep ajandaları çıkarmaktadır.
10. Doğan Kitap
1999 yılında kurulan ve aktif olarak yayıncılık işlerine devam eden Doğan Kitap 2007’de Doğan Medya Grubu’nun ilk yabancı ortaklı şirketi Doğan Egmont bünyesine katılmıştır. Doğan Kitap, günümüzde en çok ilgi gören Tolstoy, Dostoyevski ve Franz Kafka gibi yazarlardan eserler yayınlamaktadır.
1999 yılından beri aktif olarak yayımcılığa devam eden Doğan Kitap toplamda 2000 yazarla birlikte 20.000’den fazla eser yayımlamıştır. Yayınevinin yayınladığı kitapların türü çok geniş olup yemek ve yaşam, sağlık, polisiye, gerilim, aşk, macera, araştırma ve biyografi gibi farklı türlere yer vermiştir.
11. Say Yayınları
1979 yılından beri aktif olarak yayıncılık hayatına devam eden Say Yayınları bilim, felsefe ve psikoloji alanında 1000’den fazla kitap yayınlamıştır. Türk ve Dünya edebiyatından eserleri okurlarla buluşturan Say Yayınları her geçen gün büyüyerek yayın hayatına devam etmektedir.
12. Dost Kitabevi Yayınları
Ankara’da popüler hale gelen Dost Kitabevi’nin yayıncılık şirketi olan Dost Kitabevi Yayınları Antropoloji’den yemek kitaplarına kadar farklı türden kitaplar basmaktadır. Ankara’da yayın hayatına başlayan şirket her geçen gün büyüyerek yayılmaktadır.
13. Bilgi Yayınevi
Ahmet Tevfik Küflü tarafından 1965’de kurulan Bilgi Yayınevi kurulduğu günden beri 4000’den fazla kitap yayınlamıştır. Bilgi Yayınevi, Ankara’da bulunan Bilgi Kitabevi’nin bünyesinde kurulmuş ve aktif olarak yayıncılığa hala devam etmektedir. Bilgi Kitabevi, 1995 yılında Dünya Kitap Dergisi’nin seçimiyle Yılın Yayınevi seçilmiştir.
En iyi faiz veren banka ile ilgili bilgileri de inceleyebilirsiniz.
14. Pandora Kitabevi
Beyoğlu’nun en eski kitapçılarından bir tanesi olan Pandora Kitabevi bünyesinde çok farklı türden kitaplar bulundurmaktadır. Özellikle üniversitelerde okutulan İngilizce kitapları da bulunduran kitabevi Türkiye’nin İnternet kitapçılığına geçen ilk kitabevidir.
2004 yılında yazar, edebiyatçı ve eleştirmenlerin hazırladığı bir liste olan “Türkiye’nin En İyi 10 Kitapçısı” listesinde yer alan Pandora Kitabevi 1982’de Hil Yayınları’nın sahibi olan Hüseyin Sönmez başta olmak üzere bir grup kişi tarafından İstanbul’da kurulmuştur. Teknolojik gelişmeleri sürekli yakından takip eden kitabevi, kitapçılık konusunda teknolojik açıdan hep ilkleri yapan şirket olmuştur.
15. Oğlak Yayıncılık
Oğlak Yayıncılık, Senay Haznedaroğlu ve Raşit Çavaş tarafından kurulan eski bir yayınevidir. 1993 Ağıstos’unda kurulan yayınevi sürekli yabancı eserleri Türkçe’ye katarak edebiyatımızın zengileşmesini sağlamıştır. Oğlak Yayıncılık, İlahi Komedya’yı ilk kez şiir olarak okuyucuyla buluşturan kitabevidir.
Türk Edebiyatı’ndan ve Çağdaş Dünya Edebiyatı’ndan önemli isimlerin eserlerini yayınlayan şirket; roman, öykü, ve biyografi türlerinde eserler vermiştir. Yayınevi macera, dram, aşk, fantastik, bilim kurgu ve araştırma konulu eserleri yayınlayarak kültürümüze katkıda bulunmuştur ve bulunmaya devam etmektedir. En iyi yayınevleri listesinin son kitabevi olan Oğlak Yayıncılık her geçen gün şube sayısını artırarak yayın hayatına hız kesmeden devam etmektedir.
En İyi Yayınevleri hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Roman türünde yayınlar yapan en iyi yayınevleri hangileridir?
Listemizde yer alan yayınevlerinin tamamı roman türünde yayınlar yapmaktadır. Fakat soruya daha spesifik bir cevap vermek gerekirse son günlere damga vuran Can Yayınları roman türünde en iyi eserleri yayınlamaktadır.
Lise öğrencileri için en iyi yayınevleri hangileridir?
Lise öğrencilerine yönelik yayınlarda bulunan birçok yayınevi vardır. Bunların başında Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları ve Dost Kitabevi Yayınları gelmektedir.
YKS için en iyi yayınevleri hangileridir?
Listemizde yer alan yayınevleri günlük okuma ihtiyacına yönelik olup sınava yönelik yayınevleri değildir. YKS’ye hazırlanan öğrencilere yönelik en iyi yayınevleri bize göre Üç Dört Beş, Karekök ve Bilgi Sarmalı gibi yayınevleridir.
En iyi yayınevi listesiyle ilgili yorumlarınızı ve sorularınızı bekliyoruz.
Çok güzel.Önce yeni yılınızı kutluyorum.
Çok faydalı bilgiler.
Ama ben çocuklar için bir kitap yazdım ve en iyi 10 kadar yayınevi ismini ve mümkünse dosya göndermek için e mail verebilseniz çok sevinirim.Saygılarımla