Dünya ve diğer galaksileri içerisinde barındıran, gezegen ve galaksilerin tamamını içerisinde barındırdığı iddia edile Evren nasıl bir oluşum? Evren yüzyıllardır insanların nerede, nasıl ve kim tarafından yaratıldığını asla öğrenemediği ve öğrenmek istenen ama öğrenilemeyen bir oluşum. Dünyamız ve galaksileri içerisinde tutan büyük bir yer.

Evren hakkında insanların bilgisi sınırlı, NASA, ESA ve diğer herkesin bilgisi neredeyse yok denecek kadar düşük ve bu konuda edinilmek istenen bilgiler var ama edinilemiyor. İnsanlar Evren hakkında hiçbir bilgi sahibi değil diye bir şey yok, ama Evren hakkında bildikleri sınırlı.

Evren ne kadar büyük?

Evren’in Dışında Ne Var, Neden Bunu Öğrenemiyoruz?

NASA 2013 yılında bir açıklamayla Evren’in düz olduğunu yani sonsuz olduğunu açıkladı. Ancak Evren hakkında açıklanan bu bilginin 0.4 hata payının bulunabileceği ve kesin olarak düz olduğunu söylemenin herhangi bir teknoloji ile doğrulanmasının mümkün olmadığını açıkladı.

NASA beraberinde Evren hakkında ortaya atılan teori ve iddialara da yanıt vermiyor. Çok sayıda insan NASA’nın Evren’in sonunu bulabilmek için sonsuz yakıtlı bir araç gönderip gönderemeyeceğini merak ederken, galaksimizin dışına çıkacak bir araç henüz mümkün değil üretilemiyor. Yakıt en büyük sorun olarak görülüyor ve sonsuz yakıtlı nükleer bir araç üretilmesi de iddia olarak ortaya atılıyor.

Evren gerçekten düz mü?

Evren’in Dışında Ne Var, Neden Bunu Öğrenemiyoruz?

Evren’in düz olup olmadığı konusu hakkında sonlu ve sonsuz olduğu iddiası var. Bazı uzmanlar sonsuz olduğunu bazıları ise Evren’in bir sonunun olduğunu iddia edip bununla ilgili kesin kanıtlar sunmalarının mümkün olamayacağını iddia ediyorlar.

Eğer Evren düz olmasaydı belirli bir sınırı olabilirdi, ancak bugün yine Evren’in düz olup olmadığını kesin olarak kameralar ile veya uzaktaki uzay ve dünyadaki teleskopların yardımıyla asla göremeyiz.

Evren’de kaç galaksi ve gezegen var?

Evren’in Dışında Ne Var, Neden Bunu Öğrenemiyoruz?

Evren’de kaç Dünya benzeri bir gezegen olduğu veya kaç tane gezegen olduğunu henüz bilmiyoruz. Bu Evren’in sonlu ve sonsuz olduğu durumuyla bağlı olan bir konu değil. Eğer Evren sonlu olsaydı ve her galakside 100 gezegen olsaydı belki 1 milyon gezegen olurdu, sonsuz olsaydı her galakside 50 gezegen olsaydı sonlu Evren’de gezegenlerin sayısı çok fazla olurdu.

Galaksilerin sayısını da net olarak hesaplamak mümkün değil. Yani dünyaya benzer yaşamın olup olmadığını bilmek için yapılan çalışmalarda da dünyaya benzeyen bazı gezegenler var ancak bu gezegenler binlerce ışık yolu uzaklıkta ve dünyada geliştirilecek bir uzay aracının oralara ulaşması mümkün değil. Yakıt sorunu %99 çözülse bile o kadar uzun süre insan yaşayamayacağı için ve uzay gemisi ile bir yerden sonra mevcut bağlantının kesilecek olmasından dolayı uzay gemisini herhangi bir yetkili yönlendiremeyecek ve gemi istenen galaksi ve gezegene ulaşamayacak.

Işık hızında araçlar olmalı

Evren’in Dışında Ne Var, Neden Bunu Öğrenemiyoruz?

Işık hızından yüksek bir uzay aracı bulabilir ve üretebilirsek Evren hakkında çok daha fazla gezegen ve galaksi bulabilir ve bu gezegenlerde yaşam olup olmadığını daha iyi anlayabiliriz. O günler gelene kadar ise henüz Evren hakkında yeterli bir bilginin insanlar tarafından bulunabilmesi mümkün olsa da yeterli değil ve bu konuda ESA ile NASA çalışmalarını sürdürmekte kararlı.

*ESA = Avrupa Uzay Ajansı kısaltmasıdır ve Avrupa Birliği adına uzayla ilgili çalışmalar yürütür.




Kategori:

Etiketler:

,