Çıkacağınız seyahat için valiz hazırlama, eğer kuralına uyarsanız oldukça eğlenceli bir konudur. Valiz hazırlamak zor olmamakla beraber iyi bir organizasyon gerektirir. Keyifli geçecek olan tatilinizin angarya kısmı olarak görülse de, eğer ipuçlarını bilirseniz, valiz hatırlama pratik bir hal alır. Ancak yine de gereken özeni göstermek önemlidir. Aksi taktirde asla işinize yaramayacak gereksiz eşyaları tatil boyunca taşımak zorunda kalırsınız.

Her konuda olduğu gibi valiz hazırlama konusunda da işinizi kolaylaştıracak ve mutlaka bilmeniz gereken teknikler vardır. Yalnızca birkaç püf nokta ile eşyalarınızı kısa sürede toplayabilirsiniz. İşte bu dikkat edilmesi gereken noktalar işinizi kolaylaştırır ve kusursuz bir hazırlık yapmanızı sağlar. Üstelik seyahat için ayırdığınız değerli zamanınızdan da tasarruf sağlarsınız.

Tatile Gİderken Bavul HAzırlama

 

Hazırlık Aşaması

Valiz hazırlama konusunda en önemli evre hazırlık aşamasıdır.  “Acaba nereden başlasam?” bu işin kritik sorusudur. Bu sorunu kolayca atlatmanın ve diğer adıma geçebilmenin tek yolu liste oluşturmaktır. Liste oluşturma ve listedeki eşyaları valize yerleştirme olarak iki kısım söz konusudur.

Liste netleştirdikten sonra, valize yerleştirme aşamasına geçilir. Bu kısımda da dikkat etmeniz gereken hususlar vardır. Eşyaları olduğu gibi valize dizmek doğru bir hareket olmaz. Önce kıyafetlerden başlayarak, kalın kumaşlı ve ağır kıyafetleri en alta koymalısınız. Yer tasarrufu sağlamak için, kıyafetler mümkün olduğunca muntazam katlanmalı düzgün şekilde yerleştirilmelidir. Ayrıca uçak seyahatleri ile ilgili mutlaka önceden bilgi edinmek gereklidir.

 

Bavul Hazırlama

 

Valiz Yerleştirme

Kuralları kısaca maddeler halinde derleyecek olursak;

  • Hazırlığa başlamadan önce ihtiyaç listesi oluşturulmalıdır.
  • Seçilen valiz kabin boyu tercih edilmelidir.
  • Uçak seyahatlerinde taşıyabileceğiniz eşyalarla ilgili bilgi almak için havayolu şirketi ile irtibata geçilmelidir.
  • Eşyalar valize yerleştirilirken önce kıyafetlerden başlanmalıdır. Valizde yer kazanmak adına katlama işlemi dikkatlice yapılmalı, ağır olan kıyafetler en alta yerleştirilmelidir.
  • Ayakkabılar şekilleri irtibari ile fazla yer kaplar. Bu nedenle ayakkabı sayısı 2-3 il sınırlı kalmalıdır. Ayrıca valizin en üstüne yerleştirilmelidir.
  • Kişisel bakım eşyalarının valize dökülme riski bulunmaktadır. Bu nedenle seyahat boyu kullanmakta fayda var. Ayrı bir çantanın içinde valize yerleştirilmelidir.
  • Düzenli kullanılan ilaç ve temel ilk yardım malzemeleri (yara bandı, ağrı kesici vs.) unutulmamalıdır.
  • Valizin cepleri, fermuarlı alanları yani tüm bölmeleri değerlendirilmelidir.
  • Tatilde kullanılacak  olan cihazların şarj aletleri unutulmamalıdır.
  • Cüzdan, ziynet eşyası, kırılacak eşyalar ile hassas elektronik eşyalar el çantasına alınmalıdır.

 




Kategori: