Ülkemizin finansal hayatına 1953 yılından bu yana büyük bir katkı sağlayan Şekerbank, yıllardır sürdürdüğü bankacılık kariyerinde tüm ihtiyaç sahiplerini düşünerek birbirinden ayrı hizmet üretmiş durumdadır. Şekerbank tarafından hazırlanan kredili ve mevduat ürünlerine baktığımız zaman, her zaman için kullanıcı odaklı kredi paketlerinin hazırlandığını ve her birey için uygun şartların sunulduğunu görebiliriz. Özellikle Şekerbank kredi başvurusu yapacak olan kişiler için, piyasada geçerli olan faiz oranları ve vade süreleri için en uygun olanının sunulduğunu söyleyebiliriz.
Şekerbank tarafından sunulan hizmetlerin piyasadaki müşteriler tarafından bu kadar benimsenmesinin ise birçok nedeni bulunmaktadır. Bunlara özet olacak şekilde bakarsak; çevrimiçi ödeme yöntemleri, kolay başvurular, şube sayısının fazla oluşu ve tabiki de banka müşterileri için olmazsa olmaz olarak kabul edilen uygun fırsatları görebiliriz. Banka, müşteri odaklı çalıştığından dolayı, kredi başvurusu yapacak, kredi kartı kullanacak ya da birikim yapmak için bir mevduat hesabı açtırmak isteyen kişilerin tercih ettiği ilk bankalardan olma özelliğine de sahip olmuştur.
İçindekiler
Şekerbank Kredi Çeşitleri Nelerdir?
Şekerbank kredi başvurusu yapacak olan kişiler için, mesleki yönleri ya da finansman desteğinin kullanılacağı alanlara göre, farklı kredi paketleri hazırlanmaktadır. Bireysel ve Ticari şeklinde bankanın ayırdığı bu kredi paketlerine ayrıntılı bir şekilde bakacak olursak, şu sıralamalar karşımıza çıkacaktır.
Şekerbank’ın bireysel kredi paketlerini kullanacak olan kişiler için hazırlanmış olan kredi paketleri şu şekildedir.
- İhtiyaç Kredileri
- Konut Kredileri
- Kampanyalı Dönem Kredileri
- Taşıt Kredileri
- EKO Krediler
www.sekerbank.com.tr/bireysel/bireysel-krediler/kredi-basvurusu
Şekerbank tarafından hazırlanan bu beş kredi, bireysel kredi paketleri arasında yer almaktadır. Sunulan bu kredi paketlerinin detaylarına baktığımız zaman, her türlü ihtiyaç için kullanılacak ihtiyaç kredilerini ilk sıraya koyabiliriz. En çok başvuru yapılan ve piyasada da en çok bilinen ihtiyaç kredilerinde, başvuru yapılacak miktar için en uygun kredi faiz oranı belirlenmektedir. İhtiyaç kredisi kullanan kişiler için vade süreleri ise 3 ve 48 ay arasında tamamen kişilerin tercihine göre belirlenmektedir. Konut kredisi paketlerinde ise, son dönemde gündeme bomba gibi düşen 240 aya varan vade seçenekli kredi paketleri yer almaktadır.
Yeni bir taşıt almak isteyen kişiler için de hem sıfır hem de ikinci el araçların alınabileceği taşıt kredisi paketleri, Şekerbank tarafından sunulmaktadır. Son olarak, bankanın son dönemlerde en çok başvuru alan kredi paketi olan EKO kredi paketine bakacak olursak; bankacılık tarihinde bir ilk ile karşılaşabiliriz. Şekerbank kredi başvurusu yapacak olan kişiler, eğer konutları için bir yalıtım işlemi, eşyaları için tasarruflu modeller ya da aydınlatma sistemleri için tamamen enerji tasarrufu sağlayan ürünleri almak istiyorlarsa, bu kredi paketine başvuru yapabilirler. Tamamen enerji tasarrufu sağlamak ve verimliliği de en üst düzeylere çıkarmak için gereken tüm ihtiyaçlarınızı bu kredi paketi ile karşılayabilirsiniz.
Şekerbank Ticari Kredi Paketleri Nelerdir?
Şekerbank kredi başvurusunda bulunacak esnaf ve KOBİler için, tüm ihtiyaçlarının karşılanabileceği kredi paketleri geliştirilmiş durumdadır. Esnaf ve KOBİlerin faydalanacağı bu kredi paketlerinde, sektörel krediler, ticari krediler, anında kredi paketleri ve belgesiz kredi paketleri sunulabilmektedir. Şekerbank tarafından oluşturulan ticari kredi paketlerinde herhangi bir sınırlamaya gidilmemesi adına, mevcut bir kredi paketi yayınlanmamaktadır. İşletme sahipleri, esnaflar ve KOBİler, ihtiyaçları doğrultusunda Şekerbank şubelerine gelirlerse, onlar için hem uygun faiz oranı belirlenecek hem de uzun vadede ödenebilecek bir ödeme bilançosu hazırlanabilecektir.
Şekerbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Şekerbank kredi başvurusu için birbirinden farklı başvuru kanalları bulunmaktadır. Bu başvuru kanalları ve nasıl başvuruda bulunacağını merak edenler için de şu açıklamaları yapabiliriz.
- Banka şubelerinden kredi başvurusu: Kredi başvurusu için Şekerbank şubelerini tercih edebilirsiniz. Banka şubelerinden yapacağınız bireysel ve ticari kredi paketleri için istenen temel belge nüfus cüzdanıdır. Bireysel kredi paketlerinden birine başvuru yapılacaksa, gelir durumunu gösteren maaş bordrosu ya da ticari kişiliği bulunanların vergi levhalarının bir örneğini yanlarında bulundurması gerekmektedir.
- SMS yöntemi ile kredi başvurusu: Şekerbank kredi başvurusu için tek bir kısa mesaj göndermeniz yeterli olmaktadır. Bunun için cep telefonlarınızdan KREDİ, TC Kimlik NO aralarında birer boşluk bırakılarak yazıldıktan sonra 1953’e gönderilmelidir. Bu şekilde yapılacak krediler için 50 bin liraya kadar tüm işlemler sunulmaktadır. 50 bin liranın üzerindeki kredi taleplerinizde ise banka şubelerine gitmelisiniz.
–
- İnternet bankacılığı ile kredi başvurusu: Şekerbank hizmetlerinden hali hazırda faydalanmakta olan banka müşterileri, anında kredi başvurusunda bulunmak ve sonuçlarını da öğrenmek için, bankanın ayrıcalıklı olarak sunduğu internet bankacılığını kullanabilirler. Kişisel internet bankacılığı hesabına giriş yapan kişiler, sunulan Şekerbank kredi paketlerine anında başvuru yapabilmektedirler.
- Şekerbank ATM noktalarından kredi başvurusu: Şekerbank ATM noktalarına giderek ister kartlı isterseniz de kartsız işlemleri kullanarak kredi başvurusu yapabilirsiniz. Her iki işlemde de kredi sonucunuz birkaç dakika içerisinde cep telefonu numaranıza gönderilmektedir.
- Telefon bankacılığı ile kredi başvurusu: Şekerbank kredi başvurusu yapacak olan kişilerin tercih edecekleri son yöntem, telefon bankacılığıdır. Cep telefonlarınız ya da sabit telefonlarınızı kullanarak 444 7 878 Şekerbank Telefon Bankacılığı numarasını aradıktan sonra, istediğiniz kredi paketine başvuruda bulunabilirsiniz. Sistemde kayıtlı iseniz doğrudan başvuru kanallarına yönlendirilebilirsiniz. Eğer ilk kez Şekerbank hizmetlerinden faydalanan konumdaysanız da, sizler için bazı özel bilgileriniz talep edilecek ve ardından başvurunuz yapılacaktır.