Elektronik Fon Transferi yani EFT günlük hayatta kimsenin artık hiç yabancı olmadığı bir işlem. Farklı bankalar arasında yapılan para transferine EFT, aynı bankaların farklı hesap sahipleri arasında yapılan işleme ise havale denmektedir.

Bankalar arasında para transferine olanak veren uygulama gerek günlük özel yaşantımızda gerekse iş hayatımızda hızlanmalara ve kolaylıklara olanak sağladı. Günümüzde en değerli varlığımızın vakit olduğu gerçeği insanlığı her zaman daha hızlıya sevk ediyor.

EFT Nasıl Yapılır?

EFT işlemi bankaların internet bankacılıkları, mobil uygulamaları, ATM ve banka şubelerinden kolaylıkla yapılabilir. Banka bu işlem için sizden daha önceden belirlediği miktarlarda masraf almaktadır.

 

EFT Hesabınıza Geçmezse

EFT işlemleri mesai saatleri içinde yapıldı ise günümüzde maksimum 15-20 dakika içerisinde hesaba geçmektedir. Mobil, İnternet ya da ATM’den yapıldığında bu süre 15-20 dakikadan genellikle uzun sürmemekle beraber, banka şubesine talimat vermek suretiyle yapıldı ise bankacınızın işlemi ne zaman aldığına bağlı olarak değişir.

EFT hesabınıza bu sürelerde geçmedi ise mutlak olarak bir noktada yanlışlık yapılmıştır. Bunun birçok sebebi olabilir.

– İban ya da hesap numarası yanlış yazılmış olabilir.

– İban ya da hesap numarası doğru ancak isminiz ya da soyisminiz yanlış yazılmış olabilir

– EFT bankalar arası bir işlem olduğu için mesai saatleri dışında yapıldı ise para karşı bankadan çıkmamış ya da sizin bankanıza geçmeden aracı bankada kalmış olabilir.




EFT Hesaba Geçmediğinde Ne yapmalı?

Öncelikle size EFT için para gönderen taraf ile iletişim kurmanızda fayda var. Kendisinden dekont isteyebilir ve böylece hesap no, iban ve isim soyisim bilgilerinizi kontrol edebilirsiniz. Bu değerlerde bir hata var ise para gönderene geri dönecektir. Düzelttirip tekrar isteyiniz. EFT saati dışında ise mesai başladığında para hesabınıza geçecektir. Ayrıca dekont üzerinde bulunan sorgu numarası ile bankacınız paranızın akıbetini size kolaylıkla bildirebilir.

 

 




Kategori: