Son yıllarda güneş enerjisi ile ilgili bazı soru işaretleri oluştu. Bazı araştırmalar güneş enerjisi panellerinin verimli olmadığını, daha pahalı olabildiğini dile getirirken, bazıları ise güneş enerjisi panellerinin daha iyi hale gelebileceğini düşünmeye başladı. Sonuç olarak güneş enerjisi panellerinin %100 verimli olmadığı biliniyor ve bu panellerin özellikle evlerde kullanımının bazı sorunlar yaratabilecek olduğu tahmin ediliyor. Milyonlarca insanın bugün güneş enerjisi sayesinde ısındığı ve elektrik enerjisi kullandığı bilinmesine karşılık, birçok evde şebekeye bağlı enerjiden kurtulmak mümkün değil.

Şebekeden gelen enerjiye oranla güneş enerjisi sınırlı bir şekilde bir eve yetebilir. Eğer evde sürekli daha fazla enerji ihtiyacı varsa güneş enerjisi özellikle güneşin az olduğu bir bölgede iseniz size herhangi bir verimlilik katmaz, katamaz.

https://www.instagram.com/p/B84ZEMeHaWr/

Panellerin şekli daha farklı olmalıGüneş Enerjisi Gerçekten Verimli Mi?

Panellerin sadece bir yüzünün olması ve yeterli güneş alamıyor olmasından yakınan araştırmacılar, bu panellerin sadece belirli yönden güneş alabildiğini, ancak hareketlik güneş enerjisi panellerinin daha fazla verimli olabilecek olduğunu dile getirdiler.

Güneş enerjisi bugünün teknolojisi ile verimli bir teknoloji olarak görülmüyor olsa da, Apple gibi şirketler ofislerinin enerjilerini güneş enerjisinden elde etmeye başladılar bile. Ancak bu şirketler son teknoloji güneş enerjisi panelleri ile en üst düzeyde teknik destek alarak bunu başarabiliyorlar. Yine bile uzmanlara göre rüzgar ve güneş enerjisi gelecekte dünyanın tamamında kullanılabilecek bir teknoloji olmayacak, aksine bu teknolojilerin yerini daha farklı gelişmiş teknolojiler alabilecek.

Nükleer enerji ve diğer enerji türlerine oranla verimsiz olan güneş enerjisinin neden verimsiz olduğu konusunda ise uzmanların birden farklı görüşü olduğu gibi, bazılarına göre bunun bir sebebi de güneş enerjisi panellerinin verimli olmamasından kaynaklanıyor.

Yüksek kaliteli malzemelerin kullanılmaması, yüksek kaliteli silikonun kullanılmaması gibi nedenler dolayısı ile bu enerji türünden yeterli verim sağlanamayacak olduğuna dikkat çeken bilimadamları 40 yıllık araştırmanın sonuçlarında birden çok konuya değindiler.