Tüm evcil hayvanlar gibi, Sultan papağanlarının sağlıklı olması için doğru beslenme birincil şarttır. Sultan papağanlarının sağlıklı olmak için uygun bir karbonhidrat, yağ, protein, vitamin, mineral ve su dengesine ihtiyacı vardır. Sultan papağanlarındaki pek çok sağlık sorununun yaygın nedeni sindirim veya yetersiz beslenme olduğundan Sultan papağanlarıyla arkadaşlarınız varsa Sultan papağanının nerede olduğu sorusunun cevabını bilmek çok önemlidir.
İçindekiler
- Sultan Papağanı Doğada Nasıl Hayatta Kalır?
- Sultan Papağanı Ne Yer? Video Anlatımı
- 1. Tohumlar Hakkında Bilgi
- 2. Meyve ve Sebzeler Hakkında Bilgi
- 3. Proteinler ve Et Hakkında Bilgi
- 4. Su Tüketimi Hakkında Bilgi
- 5. Pelet Yemler Hakkında Bilgi
- Sultan Papağanlarının Asla Yememesi Gereken Yiyecekler Nelerdir?
- Sultan Papağanlarının Beslenme Düzeni İçin Ne Yapılmalıdır?
Sultan Papağanı Doğada Nasıl Hayatta Kalır?
Sultan papağanı doğada bulunan tohumlar, yapraklar, meyveler ve kökler gibi bitkisel besinlerle beslenir. Evcil hayvan Sultan papağanlarının beslenmesi, doğal yaşam alanlarındaki alışkanlıklarına göre düzenlenmelidir. Bu yüzden, Sultan papağanının günlük öğünlerinde aşağıdaki besinler mutlaka bulunmalıdır:
- Tohumlar,
- Meyveler,
- Sebzeler,
- Proteinler,
- Et,
- Su,
- Pelet yemler.
Muhabbet kuşları ömrü ne kadar? Bilgilerine de bakabilirsiniz.
Sultan Papağanı Ne Yer? Video Anlatımı
1. Tohumlar Hakkında Bilgi
Sultan papağanı, doğal mevsime göre farklı bitkilerin tohumlarını yer. Sultan papağanının diyetinde kesinlikle ayçiçeği, buğday, darı, karabuğday ve diğer tohumlar bulunmalıdır. Bununla birlikte, büyük miktarlarda yağ alınmasına rağmen, yalnızca tohumlarla beslenmek mineral ve vitamin eksikliklerine neden olabilir, bu da sağlıklarının bozulduğu anlamına gelir. Diğer bir deyişle, Sultan papağanlarının beslenmesinde tohumlar kesinlikle gereklidir, ancak onları sadece tohumla beslemek doğru değildir.
2. Meyve ve Sebzeler Hakkında Bilgi
Meyve ve sebzeler, Sultan papağanının günlük diyetinin yaklaşık % 20-25’ini oluşturmalıdır. Hamamböcekleri için yiyebileceğiniz sebzeler arasında Çin lahanası, havuç, yeşillik, mısır koçanı, kabak, domates, ıspanak, şalgam yaprağı, brokoli ve tatlı patates sayılabilir. Tatlı patatesleri haşlamak ve havuç şeklinde kesmek en iyisidir. Sultan papanları için en uygun meyveler, mango, kavun, kayısı, nektarin, şeftali, muz, üzüm ve portakaldır. Papağanı beslerken tohumların çıkarılması gerektiğini unutmayın. Papağanları meyve ve sebzelerle beslerken, kimyasalları uzaklaştırmak için yıkamak gerektiğine dikkat edilmelidir.
3. Proteinler ve Et Hakkında Bilgi
Sultan papağanlarının da proteine ihtiyacı vardır. Sultan papağanınıza her hafta az miktarda haşlanmış tavuk veya hindi verebilirsiniz, ancak fazla yememek önemlidir. Ayrıca haşlanmış yumurta ve yer fıstığı da Sultan papağanlarının alabileceği protein kaynaklarıdır.
4. Su Tüketimi Hakkında Bilgi
Sultan papağanın sağlığı için de su çok önemlidir. Sultan papağanın içme çeşmesi her zaman tatlı suyla doldurulmalıdır. Aynı zamanda musluk suyu yerine şişelenmiş su tercihi, musluk suyundan kaynaklanabilecek sağlık sorunlarını önleyebilir.
5. Pelet Yemler Hakkında Bilgi
Bazı pelet yemler Sultan papağanlarının ihtiyaç duyduğu besinleri içerirler. Bu yemler; tahıllar, yer fıstığı, sebzeler, tohumlar, meyveler, hayvansal ve bitkisel yağlar ve mineraller içerir. Yüksek kaliteli peletler, Sultan papağanlarını beslemek için çok uygun bir alternatiftir.
Sultan Papağanlarının Asla Yememesi Gereken Yiyecekler Nelerdir?
Sevdiğimiz bazı yiyecekler insanlar için bile çok faydalıdır ve Sultan papağanları söz konusu olduğunda ölümcüldür. Avokado, küçük Sultan papağanlar için en zararlı gıdalardan biridir. Avokadolara asla Sultan papağanlarının öğünlerine eklenmemelidir. Ayrıca çikolata, meyve tohumları, alkol, mantar, bal, tuz, kafein, pişmemiş fasulye, soğan, sarımsak, şekerli yiyecekler, patates kızartması veya patates kızartması Sultan papağanları için zararlıdır.
Yavru kediler ne yer? Ayrıntılarını da inceleyebilirsiniz.
Sultan Papağanlarının Beslenme Düzeni İçin Ne Yapılmalıdır?
Sultan papağanlarının beslenme rutini için yapılması gereken aslında oldukça basittir. Sultan papağanları hasta olmadıkça çoğu papağan sahibi arkadaşlarını veterinere götürmez ama bu aslında bir hatadır. Küçük Sultan papağanların düzenli veteriner muayeneleri, olası sağlık sorunlarının erken tespit edilmesini ve tedavi edilmesini sağlayabilir. Sultan papağanları diyetleri hakkında bilgi almak için veterinerinizden de bilgi isteyebilirsiniz, böylece sevimli dostlarınızın doğru beslenme yöntemleriyle daha uzun ve sağlıklı yaşamalarına yardımcı olabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular:
Sultan papağanlarının cinsiyetini anlamanın yöntemi nedir?
Bazı papağan türlerinde Sultan papağanları gibi, tüyleri nedeniyle cinsiyet bilinebilir. Dişi papağanların daha açık turuncu tüyleri vardır ve erkek papağanların daha parlak turuncu tüyleri vardır.
Sultan papağanlarının en sevdiği yiyecek hangisidir?
Meyve ve sebzeler, Sultan papağanının günlük diyetinin yaklaşık %20-25’ini oluşturmalıdır. Sultan papağanları için yiyebileceğiniz sebzeler arasında; Çin lahanası, havuç, yeşillik, mısır koçanı, kabak, domates, ıspanak, şalgam yaprağı, brokoli ve tatlı patates bulunur.
Yavru Sultan papağanı nasıl anlaşılır?
Yetişkinlerle karşılaştırıldığında, yavru Sultan papağanlarının yanakları kırmızı lekeli soluktur. Öte yandan, olgun Sultan papağanları daha canlı renklere ve net görüntülere sahiptir çünkü ten rengi yanak lekeleriyle çok iyi eşleşir.
Sultan papağanlarının en sevdiği oyun veya oyuncak nedir?
Sultan papağanları çok oyuncudur ve çanlar, toplar, salıncaklar veya benzeri oyuncaklarla oynamayı sever. Doğal oyuncaklardan daha çok eğlendikleri için dallar, ipler ve işlenmemiş ahşaptan yapılan oyuncaklar onlara çok yakışacak ve keyifli olacaktır.
Sultan papağanlarında çiftleşme çağrısı nasıl olur?
Erkek Sultan papağan, gagalayarak çiftleşmek istediğini belirtti. Kafesi, yuvayı veya besleyiciyi vurarak bu isteğini dişiye duyurur. 12- Sadece bir erkek Sultan papağanınız varsa ve o giderek daha hoş sesleri gösteriyorsa, kuşunuzu çiftleştirmeniz gerekir.
öncelikle teşekkür ederim şimdiden
havuc kabak ıspanak vb. sebzeleri verirken çiğ mi haşlanmış mı vermeliyiz. Yumurtanın pişme kıvamı katımı olmalıdır