Kim derdi ki 8 yaşında bir insan 1 yıl içerisinde 26 milyon dolar kazansın… Hem eğleniyor, hem çalışıyor, henüz o kendisinin pek fazla kazandıklarının farkına varabilmiş değil ve parasını tam olarak kullanamıyor ancak onun yerine haklarını koruyan bir ailesi ve yargı sistemi var. Teksaslı Ryan Kaji henüz 8 yaşında olmasına rağmen milyonlarca takipçisi olan bir YouTube kanalını yönetiyor ve bu kanalda aktif olarak sürekli oyuncaklarla ilgili paylaşımlar yapmaya ve tanıtımlara devam ediyor.

Forbes’e göre 2019 yılında YouTube yayıncıları arasında en çok parayı kazanan Ryan’ın Dünyası kanalının sahibi Ryan Kaji oldu.

Sürekli oyuncaklar tanıtıyor8 Yaşındaki Çocuk YouTube’den 2019’da 26 Milyon Dolar Kazandı!

Sürekli olarak oyuncaklar tanıtan 8 yaşındaki kendisi minik, banka hesabı büyük olan Ryan, 1 yılda kazandığı para ile ömür boyu rahat yaşayabilir. Dolar olarak parasını çeken Ryan’ın banka hesabı ailesi tarafından kontrol ediliyor ve herhangi bir şekilde parasının tamamen harcanmasının mümkün olmadığı biliniyor.

YouTube’de rekabetin giderek daha fazla zor hale geldiğini ve daha fazla insanın daha çok zaman ve para harcamak zorunda olduğunu belirten araştırmacılar ise mevcut kanalların gücünü korumak için daha fazla çalıştığını ve %96.5 oranında insanların YouTube’den para kazanamadığını gösteriyor. %5 altındaki azınlık kazananlar ise büyük oranda YouTube’den pay alanlar olarak biliniyorlar.

Bunların arasında 26 milyon dolarla Teksaslı Ryan Kaji ilk sırada gelirken, yine oyun alanında yayınlar yapan kanal sahipleri ve oyuncak tanıtımları yapanlar ilk sıralarda geliyor. Müzik kanalları en az parayı kazananlar arasında yer alırken, özellikle de ev yemekleri gibi alanlarda yayın yapanlar daha düşük kazançlar alıyorlar.

Mevcut olmayan ve farklı konularda yayın yapanlar ise daha yüksek paralar kazanıyor. Kendi reklamını iyi yapan ve daha fazla para kazanmaya odaklı yayınları olan yayıncıların bu konuda Google’ın takdirini gördüğü, daha çok ön sıralarda çıkmaya hak kazanabildikleri ve bu sayede ise daha fazla para kazanabildikleri bilinmekte.

Her YouTuber kazanamıyor!8 Yaşındaki Çocuk YouTube’den 2019’da 26 Milyon Dolar Kazandı!

Her yayıncı olan para kazanacak anlamına gelmiyor. Bir yayıncının para kazanması hemen 1 ay içerisinde olmadığı gibi belirli bir abone sayısına sahip olan ancak gerçek abone sayısı az olan yayıncılarda çok para kazanamıyorlar.

Türkiye’de binlerce dolar para kazanan yayıncıların olduğu hesaba katılırsa belki de her birinin kazandığı yıllık rakamın toplamı 8 yaşındaki Ryan kadar etmeyebilir. Ryan bu konuda rekor kırmaya yönelik adımlarını atmaya devam edecek mi, yoksa bir süre sonra bu durumdan sıkılarak YouTube hayatından vaz mı geçecek? Bunu zaman gösterecek.

8 yaşında olduğu için oyuncaklar ona tatlı geliyor ve takipçileri onu şimdilik seviyor olsa da gelecekte ne kadar kazanacağı ve bu rekoru her sene kırmaya devam edip edemeyeceği konusu birçoğu tarafından merak konusu olmuş durumda. Yine de Teksaslı Ryan Kaji ömür boyu yetecek kadar parayı zaten şimdiden kazanmış durumda olduğu için hayat ona güzel…




Etiketler:

,